maanantai 16. joulukuuta 2013

Näyttöhommia

Heipä hei! Nyt on vihdoin tullut aika aloittaa hommat valmistuneena parturi-kampaajana. Puolitoista vuotta Yazzissa oppisopimusopiskelijana sujahti yllättävän nopeasti. Näin jälkikäteen ajateltuna kannatti silloin kesällä 2012 vähän jopa ahdistella Sirkkua päätöksen tekemisessä :D Muistan niin miten intin, että "niinmutta mustahan sä voit muokata juuri tähän paikkaan sopivan tekijän"  ja en olisi parempaa paikkaa itselleni voinut kuvitellakaan! Lause "what goes around comes around" kuvaa tähänastista tilannetta aika mainiosti. Entisen ihanan kesätyöpaikkani kautta löysin nykyisen ihanan työpaikkani.

Aloitin opiskelut 2011 syksyllä Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuspuolella. Meidän vuosikurssilla kokeiltiin ensimmäistä kertaa oppisopimuksen liittämistä koulutusohjelmaan. Kahden ja puolen vuoden opiskeluun sisältyi ensin vuosi opiskelua koulussa (jossa opimme kattavasti ja nopealla temmolla "kaiken" permanenteista värjäyksiin) ja sitten loppuaika oppisopimuksella työpaikalla. Nyt syksyllä osaaminen osoitettiin näyttötutkinnoissa, joiden mukaan saimme arvosanat todistukseen. Näyttötutkintoihin kuului värjäyksiä, leikkauksia, parranajoja, parran värjäyksiä, meikkauksia, hiushoitoja, käsihoito, permanentteja ja kampauksia. Koepäivät olivat superraskaita, koska kaikki työt olivat tarkasti aikataulutettuja, taukoja ei ehditty pitää ja kaikista piti tehdä kirjallinen ja kattava suunnitelma - leikkauksista piirrettiin kaavat paperille jne. Töistä teki erityisen stressaavia se, että kolme arvioitsijaa kiersi katsomassa ja tarkastamassa töiden välivaiheita, jonka jälkeen he kirjoittivat muistiinpanoja pienille post it -lapuilleen. Ei mikään maailman rennoin asetelma kun kolme ihmistä kampaa läpi juuri tekemääsi tukkaa ja tarkastelee työn jälkeä ilme värähtämättä :D

Tässä pari kuvaa näyttötutkinnoissa tekemistäni töistä. 


 "Arkikampaus", jonka jälkeen tein mallille juhlameikin ja juhlakampauksen. Tavoitteena oli tehdä esim. kesäiselle morsiamelle sopiva lettikampaus.


Teemakampaus ja meikki, jossa inspiroiduin 60-luvusta.


Kiitos vielä kaikille malleilleni! Heitä taisi yhteensä olla kymmenen kappaletta. Nyt ei voi muuta kuin huokaista syvään ja valmistautua tulevaan yrittäjyyteen! :)



- Irene

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy tai vinkkaa vaikka postausaiheesta! :)